fbpx

KAIO STUDIO

MEMPERKENALKAN

MODUL BUAT FACEBOOK LIVE MACAM PRO GUNA SMARTPHONE JE!

Miliki video tutorial Bagaimana buat Facebook live macam pro guna smartphone. Ia mustahak kerana dah ramai yang buat Facebook Live, tapi bagaimana nak buat Facebook Live anda lebih menonjol dari orang lainGunalah teknik BUAT FACEBOOK LIVE MACAM PRO GUNA SMARTPHONE JE!”

KENAPA FACEBOOK LIVE?

Enam (6) perkara yang usahawan perlu tahu tentang kepentingan Facebook Live untuk perniagaan anda!

k

SEJARAH

Sejak tahun 2016, Facebook melaporkan penggunaan Facebook live kian meningkat dan ia adalah saluran yang penting untuk mempromosikan produk dan servis perniagaan anda!

k

JENAMA

Dengan menggunakan saluran Facebook Live, ia dapat membantu meningkatkan jenama (branding) perniagaan anda dengan lebih luas lagi!

IDEA

Dari sesi Facebook Live yang dijalankan, kita sebagai pemilik bisnes boleh mendapatkan maklumbalas secara langsung dari pelanggan kita boleh dapat ida apa lagi produk dan servis yang mereka perlukan.

'ENGAGEMENT'

Dengan menggunakan saluran Facebook Live, perniagaan kita dapat berinteraksi secara langsung dengan audiens sekaligus meningkatkan ‘engagement’ bakal pelanggan kepada perniagaan kita.

'VISIBILITY'

Perasan atau tidak, kadang-kadang anda akan dapat notifikasi di Facebook yang ada orang sedang buat Facebook Live. Ya! Ia adalah satu strategi untuk mendapatkan ‘visibility’ audiens kepada perniagaan anda.

KOMUNITI

Dengan menggunakan saluran Facebook Live, ia dapat membesarkan komuniti perniagaan kita. Dari komuniti ini, mereka akan menjadi pelanggan kita. 

MOdul video yang kini hangat di pasaran! 

Sebuah modul video tutorial online yang boleh membantu anda menghasilkan Facebook Live macam pro guna smartphone je!

Topik video yang disediakan

Modul sudah terjual

Facebook support group disediakan untuk alumni

Alumni aktif dalam Facebook support group

Video tutorial secara online!

Ia adalah sebuah video tutorial yang anda boleh tonton secara online pada komputer, tablet ataupun di smartphone anda. Malah anda boleh belajar di mana sahaja dan pada bila-bila masa, asalkan anda ada sambungan kepada talian internet.

Ia adalah sebuah produk digital dalam bentuk video online!

SIAPA SAYA?

Nama saya Anwar Abdullah.

Saya adalah Pengasas dan Pengarah Kreatif syarikat Kaio Studio And Production Sdn Bhd, sebuah syarikat produksi yang menawarkan servis fotografi dan videografi kepada para usahawan korporat mahupun SME.

Kami juga memiliki jenama White Studio Shah Alam (studio fotografi), Valerea Films (servis video perkahwinan) dan KAIOREKA (firma rekaan grafik)

Bergambar selepas sesi video interview dan borak santai bersama tokoh negarawan Malaysia, Tun Mahathir.

ketika bersama Dato’ Sri Siti Nurhaliza selepas beliau membuat persembahan (kami adalah official videographer untuk acara tersebut).

Sudah ramai usahawan yang telah kami bantu dari sudut penghasilan video dan foto untuk marketing dan branding jenama mahupun produk mereka.

Namun, apa yang saya lihat, zaman kini video sangat memainkan peranan penting untuk mendapatkan kepercayaan bakal pelanggan dan untuk mendapatkan jualan.

Banyak medium dan platform yang boleh digunakan untuk menjana pendapatan mahupun melakukan jualan. Contohnya di Facebook Live.

Bersama Haji Mohd Asri, Mentor Pelaburan Saham #1 Malaysia


Ketika menguruskan projek video iklan untuk Wak Doyok


Ketika tugasan shooting video di Paris bersama Anuar Zain


Menerima anugerah sebagai pemenang Most Glam Top Fashion Videographer dari Majalah Glam

Betul, Ramai yang cuba buat Facebook Live, tetapi gagal melakukan dengan teknik yang betul untuk menarik bakal pelanggan membeli produk/servis mereka.

Namun demikian, ramai usahawan yang telah berjaya meraih jualan, ‘leads’, dan meningkatkan personal branding di media sosial dengan Facebook Live dengan menggunakan TEKNIK & STRATEGI yang betul!

Maka dengan itu, saya terpanggil untuk membantu para usahwan di luar sana untuk mendapatkan manfaat di platform sosial media dengan melakukan Facebook Live.

Saya berkongsi kepada para usahawan akan kepentingan video marketing dalam perniagaan mereka.

Disebabkan ramai yang ingin belajar cara untuk membuat Facebook Live teknik yang betul, tercetus idea untuk menghasilkan modul video yang mudah, ringkas dan boleh memberi impak kepada perniagaan anda.

Dalam pakej ini. saya telah menghasilkan 10 tajuk video yang padat dengan tutorial, teknik dan strategi untuk membantu anda buat Facebook Live Macam Pro Guna Smartphone Je!

Hanya tonton dan follow ‘step by step’ dan insyaAllah, anda akan mendapatkan hasilnya.

SEJARAH MODUL INI

Modul video ini 100% saya buat sendiri yang mana berdasarkan pengalaman dan ‘case study’ yang saya kaji selama beberapa tahun kebelakangan ini dalam buat Facebook Live.

Modul ini mengambil masa selama 6 bulan lebih untuk dihasilkan. Ia melibatkan banyak kajian, ‘try and error’, pengorbanan masa, tenaga, idea, keluarga dan kewangan bagi menyiapkan modul video ini.

Kalau ikut kan, tak nak saya buat video tutorial dan teknik jana duit ni tapi sebab penat nak ajar sorang-sorang, saya buat terus dalam bentuk video. Anda follow saja ‘step by step’ teknik dan strategi yang diberi ini. InsyaAllah anda boleh hasilkan sesuatu dengan Facebook Live.

  • TeKNIKAL – 90%
  • PRAKTIKAL – 77%
  • STRATEGI – 85%

MODUL VIDEO NI SESUAI UNTUK:

Anda yang berniaga di internet dan tak tahu bagaimana menghasilkan Facebook Live yang memukau.

Anda yang suka menjual di Personal Facebook dan Group Facebook.

Anda yang tak ada idea dan tak tahu teknik betul nak buat video Facebook Live untuk menarik minat bakal pelanggan.

Anda yang tak pandai nak buat montage dan design untuk Facebook Live dan tak ada bajet nak upah orang buatkan.

Anda yang dah pernah Facebook Live tapi sendu dan engagement. Senang cerita, anda gagal.

NEWBIE / BEGINNER PUN BOLEH! Cuma follow ‘step by step’. Ala.. Kacang je nih..

MODUL VIDEO TAK SESUAI UNTUK:

Orang yang Malas nak ‘take action’.

Orang yang nak terus dapat jualan lepas buat Facebook Live dan harap terus kaya.

Orang yang berharap sekali Facebook Live terus berjaya.

Orang yang dah power dan terer dalam Facebook Live tahap sifu.

Orang yang tak boleh sabar dalam berbisnes.

P/S: Yang dah rasa dia power dan expert dalam menjual di Facebook Live, tak perlu beli modul video ni kot. Takut tak sesuai.

intipati modul ini

TUTORIAL 01
PEMBIKINAN SKRIP FACEBOOK LIVE

Ramai yang ada masalah bagaimana cara untuk bercakap di depan kamera, lebih-lebih lagi kalau sesi rakaman itu berlangsung secara LIVE. Memang mati akal kalau orang yang tak biasa kan. Jadi, saya sediakan template dan cara untuk menghasilkan skrip facebook live anda sendiri dan cara untuk menggunakannya.

TUTORIAL 02
PEMBIKINAN GRAFIK FB LIVE
(MENGGUNAKAN SMARTPHONE)

Untuk menghasilkan Facebook Live yang menarik, ia harus disusuli dengan grafik yang menarik ketika sesi live berlangsung. anda boleh masukkan gambar atau grafik ketika sesi facebook live ini. Jadikan Facebook Live anda berbeza dengan pesaing-pesaing anda.

TUTORIAL 03
PEMBIKINAN VIDEO MONTAGE
(MENGGUNAKAN SMARTPHONE)

Perasan atau tidak, jika anda menonton rancangan di TV anda akan disajikan dengan intro montage sebelum rancangan tersebut bermula. Ya! Anda juga boleh lakukan perkara yang sama. Dengan memasukkan intro video montage dalam facebook live anda. Yang menariknya, untuk menghasilkan video montage tersebut boleh gunakan smartphone sahaja.

TUTORIAL 04
PENGENALAN PERALATAN UNTUK BUAT FB LIVE
(AKSESORI UNTUK SMARTPHONE VIDEO)

Dalam tutorial ini saya akan kongsikan kepada anda apakah aksesori dan peralatan untuk digunakan bagi menghasilkan facebook live anda seperti lighting, microphone, tripod dan aksesori-aksesori lain.

TUTORIAL 05
EXTRA TIPS UNTUK FACEBOOK LIVE
(BONUS UNTUK ANDA)

Saya kongsikan kepada anda apakah tips dan tricks yang diperlukan ketika sesi facebook live berlangsung.

TUTORIAL 06
BUAT FACEBOOK LIVE MACAM PRO (UNTUK IPHONE)
PART 01 – PERSEDIAAN SEBELUM LIVE

Dalam modul ini anda akan belajar menggunakan aplikasi khas untuk buat facebook live macam pro. Dalam part 01 ini anda belajar cara memasukan bahan-bahan media ke dalam aplikasi sebelum kita memulakan live. Aplikasi ini khas untuk pengguna iphone sahaja. (minimum iphone 8, IOS 13)

TUTORIAL 07
BUAT FACEBOOK LIVE MACAM PRO (UNTUK IPHONE)
PART 02 – SETTING UNTUK LIVE

Setelah memasukan semua bahan media yang diperlukan, anda akan belajar bagaimana nak keluarkan semua bahan media tersebut Ketika live berlangsung, anda boleh masukkan video montage, anda boleh masukkan gambar, anda juga boleh masukkan tulisan-tulisan seperti nama kedai anda dan sebagainya. Ala-ala broadcasting gitu! Tetapi aplikasi ini untuk pengguna iPhone sahaja! (minimum iphone 8 IOS 13)

TUTORIAL 08
BUAT FACEBOOK LIVE MACAM PRO (UNTUK ANDROID)
PART 01- PERSEDIAAN SEBELUM LIVE

Atas permintaan ramai, kami menyediakan tutorial untuk anda pengguna android. Dalam modul ini saya akan ajar anda cara untuk buat persediaan sebelum nak mula buat facebook live. Aplikasi yang diajar dalam modul ini boleh digunakan di peranti ANDROID (minimum android version 6.0) dan iphone. (minimum 6s IOS 12).

TUTORIAL 09
BUAT FACEBOOK LIVE MACAM PRO (UNTUK ANDROID)
PART 02- SETING UNTUK LIVE

Dalam modul ini saya akan ajar anda cara untuk anda buat setting macam mana nak connect aplikasi ini kepada facebook intuk anda mula buat facebook live. Aplikasi yang diajar dalam modul ini boleh digunakan di peranti ANDROID (minimum android version 6.0) dan iphone. (minimum iphone 6s IOS 12).

TUTORIAL 010
BUAT ORANG MEMBELI KETIKA FB LIVE

Saya kongsikan kepada anda tips bagaimana cara untuk membuat orang membeli ketika fb live.

 

** MODUL PANDUAN VIDEO TUTORIAL ‘BUAT FACEBOOK LIKE MACAM PRO’ INI AKAN DIBERI DALAM FORMAT VIDEO ONLINE, YANG ANDA BOLEH TONTON PADA BILA-BILA MASA DAN DI MANA SAHAJA DENGAN SYARAT ANDA ADA SAMBUNGAN INTERNET. LINK VIDEO AKAN DIBERIKAN SECARA AUTOMATIK MELALUI EMAIL SELEPAS PEMBAYARAN DIBUAT

TESTIMONI ALUMNI

Ini adalah apa yang telah dikongsikan oleh alumni yang telah mendapatkan modul video tutorial telah berjaya buat Facebook Live Macam Pro Guna Smartphone je!

“Alhamdulillah sudah buat trial pertama In Sha Allah akan jadi lebih pro pada masa hadapan untuk syarikat kami Jill’s Essence Booster HQ dan dapat memberi manfaat kepada agent untuk melebarkan sayap.”

Mohamad Razif Ab Rahman

Usahawan, Jill's Essence Booster HQ

Memang best ilmu buat Live macam Pro ni. Barang Rare wajib dimiliki. Sebab keyakinan kita makin bertambah bila tengok video LIVE kita macam profesional punya gaya.. Try la mesti ketagih”

Ches Al-Maliki

Penasihat Takaful, Thaha Associates Borneo

Baru dapat setup, tapi audience mlm ni sgt padu, dapat jualan live 3 jam time tu org lock dalam live hampir 11k, dalam genggaman RM10k jualan.”

Basyarudin Bin Baharudin

Usahawan, Ong Bundle

“Alhamdulillah.. first time buat live paling gempak rasanya!!! 😍😍😍 Terima kasih Encik Anwar atas ilmu yang dikongsikan! Rasa pro giler dah nie..”

Rose Mohamed

Independent Beauty Consultant, Mary Kay

BERAPAKAH HARGA MODUL VIDEO TUTORIAL FACEBOOK LIVE INI?

KALAU IKUTKAN VALUE HARGA ASAL MODUL VIDEO INI ADALAH:

RM1659.00

Tapi,

SEMPENA PRE-LAUNCH NI,

RM98 SAHAJA! (HABIS!)

(Terhad 300 unit terawal. Unit untuk harga normal adalah RM279)

 

Kini harga dibuka pada RM148

 

Saya tak kisah kalau anda tak nak ambil peluang ni sekarang..

Tapi saya nak minta maaf awal-awal sebab harga RM98 dah sold out

sekiranya harga RM148 habis, seterusnya akan naik lagi sehingga Harga RM259.

Ini bukan soal nak menakutkan anda. Semuanya saya sudah set dalam sistem. Jadi, sekiranya anda seorang yang cepat mengambil peluang, baik rebut sekarang sebelum terlepas peluang..

FUHH!! Dengan Modul yang anda beli ni, silap-silap anda dapat buat facebook live macam pro tanpa perlu guna komputer dan kamera serta setting yang complicated.

Sebelum berjaya buat tertarik dengan produk dan servis anda, anda mesti berjaya buat orang tonton dan nak tahu produk dan tawaran apa yang anda berikan dalam Facebook Live anda.

Jadi, alang-alang anda dah jumpa Modul Video yang boleh tiru ni, grab lah segera peluang keemasan ini. Jangan tunggu sehingga harga naik!

Saya pasti naikkan harga sebab ini lubuk dan rahsia saya cari makan. Jadi saya boleh naikkan harga dan tutup jualan pada bila-bila masa sahaja.